Vendégház a Zöld kapuhoz


Vendégház a Zöld Kapuhoz - Vendégkönyv

Salgótarján, Salgóbánya igényes, gyermekbarát wellness vendégháza

Családi szállás Salótarján, Salgóbánya - Google térkép

35. születésnapom helyszínéül választottuk a Zöldkapu vendégházat, ahová barátainkat is meginvitáltuk. Mivel 2009 szilveszterét is itt töltöttük, nem volt kétséges, hogy ismét felejthetetlen élményekben lesz részünk...
Jó itt együtt lenni családdal, barátokkal, bárkivel, akit szeretünk...
Megpihentünk, feltö...ltődtünk, játszottunk és ünnepeltünk, vagyis közös élményekkel gazdagodtunk, amelyekre 30 év múlva is szívesen fogunk visszaemlékezni.
Köszönjük Kriszta néninek és Gyuri bácsinak, hogy létrehozták és működtetik ezt a testnek és léleknek is oázist jelentő, varázslatos helyet!
Szeretettel: H. Krisztina és családja, valamint barátaink


Kedves Krisztina és Gyuri (bácsi)!

Megérkezésünkkor csak ámultunk és bámultunk. Már az interneten is feltűnő volt a szépsége a tájnak, háznak, de élőben az igazi. Bevallom írigykedve néztem az óriási udvart, a rengeteg ötletes megoldással. Igazi luxuskörülmény! 11 hónapos kisbabánkkal jöttünk és a szobánkba beérve már nagyon izgatott volt. A franciaágyunkon 3/4 órát eljátszott, ugrált. Nagyon örült!. A lépcsőt is megmászta párszor és imádott a korlátnak támaszkodva lenézni, kiabálni. Hatalmas terünk volt, Rafinak külön szobája. A berendezés hangulatos, szép, és igazi fa! Minden kényelmes és otthonos volt. Ritka az ilyen. Nekem legjobban a kerti hatalmas, fedett terasz tetszett. Profin van berendezve és az ülő-,fekvő alkalmatosságok igen kényelmesek. Elfogadnám ezt is és még sok mást is innen.
A levegő friss, a madarak csiripelnek szüntelen. Sok kirándulási lehetőség akadt a környéken, ami megint csak plusz.
Az ételek, a kiszolgálás, a terítés, a hangulat az ebédlőben, maga a berendezés is első osztályu.
Még visszatérünk, de akkor már négyen!
Büszkék lehetnek erre a házra! Ibolya, Tamás, Rafael 

  
Kedves Házigazdák!

Minden szempontból jól éreztük magunkat! Azért választottuk ezt a házat, mert akartunk szép és csendes tájban pihenni a gyerekünkkel. És megvalósult! Az éghajlat minden változatai tapasztalhattuk: nap, vihar, felhős, dörgött az ég. Élveztük a XIX. százados hangulatot, amit előadja a ház, azzal a XXI. százados kényelmesség. Ha a lányom írni tudna, akkor azt jegyezné, hogy az őzikét tudta simogatni.
Ajánlatunk mindenkinek és még lehetséges, hogy visszajövünk. Rodolph, Alma, Marion és Benedek 

  
Spar Magyarország kft csapatépítő tréningen voltunk. A vendégház felülmúlhatatlanul ízléses és minden igényt kielégítő. Jó érzés volt itt fogadni a hajdúsági vendégeinket. Hernyák Józsefné régiója

 
Kedves Krisztina és Gyuri!

Felejthetetlen hétvégét sikerült itt töltenünk barátaink társaságában. Kitűnő ételek, századfordulós, igazi "békebeli" vidéki hangulat, melyet nagyon tud értékelni a budapesti ember.
Na és nem utolsó sorban, a kedves, mindenre odafigyelő vendégszeretet, amely nélkül nem éreztük volna magunkat ilyen jól. Köszönjük szépen!
Reméljük visszajövünk! Vilmányi Anita
Egészen biztos, hogy visszajövünk! olvashatatlan aláírás.

 
Drága Krisztina és Gyuri!

Nemrégiben azt írtam, hogy ide biztosan visszajövünk, bár akkor még magam sem gondoltam, hogy ennyire hamar...
Csodás volt újra és most sem igérhetek mást, csak azt, hogy még visszajövünk újra és újra...
Az ittlétünk legjobban azzal jellemezhető, hogy amikor 3 éves Danink megtudta, hogy jövünk, felkiálltott: Hurrá! Kriszta mamához! Ez mindent elmond.
Köszönjük az igazi kikapcsolódást, a gondoskodást, a kitűnő ételeket és a vendégszeretetet. Kende család

  
Igazán sok helyen jártunk már. Valódi világutazók vagyunk, de itt éreztük magunkat a leginkább otthon.
A vendéglátás tökéletes, semmi sem hiányzott. A szobák tágasak, világosak, otthonosak. Az ízek mint otthon, a légkör családi.
Bababarát helyet szerettünk volna és 100%-osan meg is kaptuk.
Biztos, hogy visszajövünk ide, mert ennél tökéletesebb helyet ritkán fogunk találni egy családi kirándulásra.
Végül a vendéglátokhoz: Nagyon köszönjük a meleg szeretetet és a vendéglátást, nagyon szép emlék marad mindenkinek. Tovább fogom ajánlani mindenképpen.
Hálás köszönet és további sikereket kívánok: Bánkuti-Tárkány család

Csodálatos májusi hétvégét töltöttünk a Zöldkapu vendégházban.
Családias hangulatú, szívélyes fogadtatásban volt részünk. A környék gyönyörű, vadregényes adottságai és a vendégház szépsége, az igényes környezet maximális kikapcsolódást nyújtott.
Köszönjük szépen! Rita és Laci

 
Gyönyörű szép, májusi hétvégét töltöttünk itt a Nagyszülőkkel és két pici gyermekünkkel.
Igazán figyelmes vendéglátást és a minden korosztálynak megfelelő programot nagyon szépen köszönjük.
Külön köszönet, amiért a kicsi gyermekekkel járó "kellemetlenségeket" is türelemmel, megértéssel fogadták.
Az étkek, melyeket estéről estére az asztalra varázsolt nekünk Kriszta néni, igazán finomak voltak.
Egy szó, mint száz: mindent nagyon szépen köszönünk!
a Nagy család

Jó volt itt.
Az őzikétől különösen meglepődtünk. Minden van itt ami kell, az étel nagyon finom, a szauna meg a játszószoba is nagyon jó. Máskor is jövünk!
Banyó Bálint, Banyó Péter

 
Tudtuk, hogy jó helyre jövünk, de hogy ennyire jó és szép és kényelmes, és békebeli, azt nem is reméltük.
Nem voltunk még ehhez hasonló helyen!
Köszönjük, egész biztosan visszajövünk! Kovács Eszter 

Drága Krisztina!

Amilyen a vendéglátó, olyan az élmény, ami nekünk  csodás volt!
Ez életünk első vendégház élménye, de biztosan visszajövünk majd ide.
Olyan, mintha csak a nagymamához jöttünk volna egy hétvégi látogatásra. Otthonos környezet, igazi házi ízek, a minőségre való törekvés minden szempontból.
Köszönjük, hogy itt lehettünk! Kende család (Krisztina, Dani és Csabi )

Már rég kinéztem a neten ezt a vendégházat, hogy egyszer ide el szeretnénk jönni. Sajnos ez nem nyáron történt meg, hogy a kertet és a pancsolást élvezhessük, de a  fantasztikus levegő és csend, no meg az esőcseppek kopogása így is jó pihenést adott. Köszönjük Krisztinának a fantasztikus vacsorákat, hogy azt főzte, amit a gyerekek kértek. Reggel az útmutatásokat a nappali teendőket illetően, és el voltunk ájulva a ház gyönyörűségességétől!
Gyerekek kedvencei: egy ágyban aludhattak, a kutyusok és Sissy  az Őzike, az egri uszoda.
A miénk: a miliő, az egyes tárgyak külön-külön és egymás mellettisége lenyügöző
Az időjárás sajnos a környék felfedezését nem igazán tette lehetővé.
Köszönjük szépen a pihenést, Liza, Juli, Simon, Zsolt

  
Harmadszor jöttünk ide pihenni. Kell ennél nagyobb dicséret? És már tervezzük a nyarat is. Most először jöttünk kettesben, gyerekek nélkül, mert így is ki szerettük volna próbálni. Felejthetetlen volt! Végre a wellnesst is élvezhettük.
A környezet, a szállás igényessége, az ételek zamata mellett a vendéglátók hihetetlen kedvessége, ami ide vonz bennünket. Úgy érezzük már hazajövünk, kicsi túlzással szinte családtagok lettünk.
Köszönöm a gyógyteát!
Viszontlátásra nyáron!
Mónika és János

Első alkalommal voltunk itt, nagyon szép napokat töltöttünk el. A lakosztály minden igényünket kielégítette, a kandallót is kipróbáltuk. A wellness részleget feleségemmel együtt szintén igénybe vehettük, a játszószoba, különösen a LEGO és a csocsó  gyerekeink kedvence volt. Kislányunk őzikét szeretne otthonra háziállatnak, ez sem véletlen!

Nagyon szép 3 napot töltöttünk el, ezen a látnivalókban bővelkedő, programokban gazdag vidéken, és mindíg jó volt itt megpihenni, erőt gyűjteni a következő nap felfedezéseihez. 
Köszönjük, hogy itt lehettünk! Hégely család

 

Gyönyörű hely. A környéken rengeteg érdekes látnivaló van. Ha meggyőzöm a szüleimet, biztos vissza fogunk jönni! Ángyán Eszter (12 éves)

Nagyon jól éreztük magunkat. A rendkívül családias vendéglátás volt a legszimpatikusabb.
Köszönünk mindent. Ángyán család

 
Interneten böngészve találtunk erre a csodálatos szállásra. Nagyon meg voltunk elégedve úgy a minőséggel, mint a szállás és az étkezés tekintetében.
Bármely barátunknak meleg szívvel ajánljuk!
Polgár család

 
Kikapcsolódni és egymásra figyelni volt a célja a hétvégénknek, egy nehéz időszak után a munkás hétköznapok előtt. Ahhoz, hogy ezt sikerült megtenni, kellett hogy otthonosan érezzük magunkat és ezért köszönettel tartozunk. Hogy ezt az otthonossárot a 11 hónapos kislányunk is megérezte, biztos jele annak, hogy jó helyen voltunk. Marticsekék

 
Festői környezet,családias légkör. A nyugalomra vágyóknak melegen ajánjuk.Köszönettel: Schmeleknay család


 
7 éves Zalán fiúnk ezt mondta: "Nem találok szavakat, ez annyira fantasztikus. Olyan jó itt, hogy ez minden ember számára szükséges." Köszönünk mindent! Kerek és Görögh

 
Esküvőnk után érkeztünk ide, számomra teljes meglepetésként. Gyönyörű 3 napot töltöttünk itt el, és a gyönyörűsége nem csak abban rejlett, amennyire boldogok vagyunk friss házasként egymás társaságában, hanem a hely, a vendégház varázsában éppúgy.
Egy csodaszép táj kellős közepén, Salgó Várával az ablakunkban ámultunk-bámultunk.
Friss a levegő, csend van, nyugalom és a háziakból árad a kedvesség. A lakosztályunkba lépve mindenütt a letisztult igényességgel találkoztunk. Örültünk a szép, régi bőrfotelnak, az ódon bútoroknak, a modern és izléses mosdótálnak meg csapnak, az otthonos galériának, a jó hangulatú terasznak, a gerendáknak. (Robinak a diszkrét és intim környezet tetszett,-ahogy most elmondta).
Szóval, fantasztikusan éreztük magunkat, az első pillanattól fogva. Mindkettőnk számára a legnagyobb és legelbűvölőbb két élmény a kandalló és a kandalló nyújtotta melegség és a pattogó tűz volt egyrészt, másrészt az a hihetetlen 2 óra a wellness "pincében". Ez megérne egy külön élménybeszámolót, amire most nincs módom, de nem állom meg, hogy leírjam, már a látvány mennyire extázisba hozott minket. Varázslatos élményben volt részünk a mécsesekkel, fénnyel, zenével, a gyönyörű kialakítású zuhanyozóval, mosdóval, szaunával és pezsgőfürdővel.
Nem írok többet, mert már mindenki rám vár, csak még azt, a két igéretet, amit Robival tettünk egymásnak az itt töltött napok alatt:
  1. mindenképpen lesz egy kandalló az otthonunkban.
  2. minden évben itt fogjuk ünnepelni a házassági évfordulónkat.
Köszönünk mindent a csodálatos háziasszonynak is, sok szeretettel fogunk mindíg gondolni Rá és vendégházára is.
Búcsuzóul: jövőre ugyanitt!
Ágnes és Robi

 
Magyarország csodálatos tájainak, várainak és természeti szépségeinek felderítéséhez ideális kiindulási pont volt a vendégház. A szívélyes kiszolgálás, a remek étkek elég erőt adtak, hogy a mostoha időjárást is könnyedén vegyük. A hangulatos szobában, a gyönyörű bútorok között kényelmes volt a pihenés. Külön említést érdemel a wellness részleg, ami fantasztikus emlékeket adott.
Nagyon jól éreztük magunkat!
Köszönünk mindent! Kinga és Bálint

Kedves Krisztina és Gyuri bácsi!

Fárasztó és rohanó hétköznapok után érkeztünk meg Önökhöz. Vendégházukban nyugalom, béke, finom falatok, gyönyörűen terített asztal, családias hangulat, szívélyes vendéglátás várt minket.

Külön köszönet Gyuri bácsinak a kézműves foglalkozásért, Krisztinának az almalekvárért (és a többi finomságért).Belső Gabriella és Norbert, Gőgh család, Schmél család.

Gyerkőceink élményei: Ami nekem legjobban tetszett: Nagyon szupi volt a játszóház. Fanni. Aranyos volt az őzike. Petra. Nekem a kutyák tetszettek a legjobban. Amikor meg kellett csinálnom Macit agyagból, akkor belenézett a szemembe, és pózólt.Lilla. Nekem a játszóterem tetszett. Levente. Nekem nagyon tetszett a játékterem. És a vár is nagyon tetszett. Vince


Kedves Házigazdáink!
Mi csak átutazóban szálltunk meg itt, de mindenki vissza akar térni. Benedek (5 éves) a "játszószoba" miatt, Áron (8 éves) a kandalló és az őzike miatt. Péter (apuka) a gerendás szoba hangulata és ínyenc ételek íze miatt. Nekem meg ezek összessége hat hívogatóan....és a wellness-t még ki sem próbáltuk!
Köszönjük a kényeztetést! Harka Zsuzsa és a család

Kedves Vendéglátóink! 
Kiváló időzitéssel érkeztünk Önökhöz. Az év talán legcsodálatosabb 1 hetét sikerült kifognunk e késő őszi időszakban. Szikrázó napsütés, ezerszínű erdő, kristálytiszta levegő, tökéletesen kijelőlt túraútvonalak."Házon kívül " mindenből prémium kategóriát kaptunk...és "házon belül" is. A nagy túrákat követően jó volt "haza" térni családi lakosztályunkba.Mi ugyan csak a reggeli étkeket ízleltük meg, biztos vagyok benne, hogy a teljes ellátás is nagy élvezetet okoz mindenkinek. Jó érzés volt a szokásos szalámi, sült tojás, müzli hármas helyett házi kökénylekvárt, hagymástúrót, frissen sült zsemlét majszolni a nagymamáinktól ismert hatalmas családi asztalnál.
Köszönjük! Horváth-Kántor Máté, Kántor Mónika, Horváth József


Kedves Vendéglátóink!
Nagyon szépen köszönjük a kedves fogadtatást!
A Zöldkapu Vendégház igazán alkalmas volt arra, hogy 7 hónapos kislányunkkal kipihenjük magunkat. A szállás tényleg abszolút bababarát, minden megtalálható, ami egy kisbaba ellátásához szükséges. Ha legközelebb jövünk, biztos, hogy kevesebb felszerelést hozunk.
A környék gyönyörű, hatalmasakat lehet kirándulni. Nagyon jól éreztük itt magunkat, és szeretnénk ide még visszajönni.
Maci kutya és Őzike különösen kedves színfoltja a kertnek, ahol kislányunk hatalmasakat hintázott.
Köszönettel: Viczán család

Van olyan hely, ahová az ember belép, és egyből otthon érzi magát. Vannak olyan emberek, akikkel, ha egy-két szót váltok, úgy érzem, régóta ismerem. Az előző megállapítások vonatkoznak erre a helyre és a kedves házigazdákra. Itt még a csillagok is szebben ragyognak, mint máshol!
Köszönjük szépen a vendéglátást. Laukó család


Kedves Krisztina és Gyuri bácsi!
Nagyon szép hosszú hétvégét töltöttünk itt, és ez nemcsak az október végi csodálatos napsütésnek volt köszönhető! "Napsütéses" volt a szoba, a wellness, a kert és minden amit vendéglátóink elénk varázsoltak! És külön köszönjük a finom, házias vacsorákat. Mintha a nagymama főztjét ettük volna. Köszönünk mindent. bA nyári "napsütésés" Zöldkapura is kíváncsiak vagyunk... Györök Jani, Szilvi, Petra


 

 

Kedves Krisztina és Gyuri,
még soha, sehol nem kaptunk ennyi figyelmességet, mint itt!
A családias étkezések, és az a tény, hogy elejtett félszavakból is értettek mindent, egészen különlegessé varázsolta ezt a néhány napot. Bár a vidék is gyönyörű, a várak mesések, de igazán emlékezetessé ezek az "apróságok" tették a napokat!
Nagyon köszönünk mindent! (különösen a szülinapi tortát).
Köszönjük a "falusi" exkluzivitás, amelyet itt megélhettünk, mi is visszük a Zöldkapu Vendégház jóhírét Pestre!
Balázs és Nono

 
Kedves Vendéglátóink!
Boldoggá tesz minket, hogy létezik ez a hely, ilyen környezetben és Önökkel!
Mivel jártunk már itt, tudtuk hogy mire számíthatunk, de az itt töltött napok még ennél is több nyugalmat, napsütést, kedves vendéglátást és finom ízeket hoztak. Külön köszönet a mangalica hurka-kolbász és a vaddisznó fehérpecsenye vacsoráért, ami egy gasztronómiai utazást jelentett nekünk.
Reméljük találkozunk a következő esztendőben is, mert ide egy évben egyszer el kell jönni mindenkinek.
Szigeti Barbi és Kállay Csongor

 
Kedves Házigazdák!
Élményekben gazdag nagyon szép két napot töltöttünk itt. Nemcsak a kandalló tüze, hanem a ház szépsége is melengette a szívünket. A környezet mesés, az ételek finomak ( fogyókúra elhalasztva).
Köszönjük a vendéglátást!
Szilágyi család Debrecenből

 
Kedves Vendéglátóink!
Köszönjük szépen, hogy vendégszeretettükkel felejthetetlenné tették számunkra életünk első nyaralását a kisfiúnkkal. Mindenünk megvolt amire csak szükségünk lehet-fenséges ételek, hatalmas kert, wellness, babafelszerelések és legfőképp az a melegség, amivel minden vendéget fogadnak. Az étkezések során különleges ízekkel ismerkedtünk meg, amit külön köszönünk, hiszen a lisztérzékeny diétámat is maradéktalanul be tudtam tartani. A wellness rész igazi kikapcsolódást nyújtott, ahol nyugtató zene és gyertyafény fokozta a hangulatot.
Mindent köszönünk és biztosak vagyunk benne, hogy ide még visszatérünk, mert a ház szépsége, a táj és a vendégszeretet teljesen rabul ejtett minket. Kriszti,Gábor és Gergő

 
Kedves Vendéglátóink!
Köszönjük a szeretetteljes fogadtatást és azt a figyelmes törődést, amivel körbe vettek minket az itt tartózkodásunk alatt! A ház hamgulata, a finom ételek, a táj szépsége felejthetetlenné tették ezt a hétvégét, amit itt töltöttünk.
Köszönjük! Milán, Gabi, Edit és Jani

 
Kedves Vendéglátóink!
Csodaszép 3 napot töltöttünk a vendégházban, kihasználva a kisház nyújtotta maximális intimitást. Mivel apropója volt az itt tartózkodásunknak, minden előre megbeszélt kívánságunkat teljesítették. Isteni volt a wellness, kellemes kikapcsolódás volt e pár nap, jó szívvel ajánljuk minden barátunknak.
Köszönettel: Szabó Ágnes

  
Kedves Háziak!
Átolvasva ezt a (vendég)könyvet, már nem tudunk újabb dicséreteket kieszelni a hellyel, a vendéglátással, a koszttal kapcsolatban. Hacsak azt nem, hogy 1 éves kislányunk első nyaralása alkalmával soha nem látott jó étvággyal ette Krisztina főztjét. Utolsó este már ő mutatta az utat a vacsorához. Egy biztos, ezt a helyet jó szívvel fogjuk ajánlani minden ismerősünknek. Igazán jól éreztük magunkat, mindent köszönünk!
Vajda család/ Budapest

 
Kedves Vendéglátóink!
Kislányunk első nyaralására olyan helyet kerestünk, ahol egy 14 hónapos baba jól érezheti magát. Az interneten keresgélve bukkantunk rá erre a mesebeli helyre. Ennél jobbat nem is találhattunk volna. A nagy kert, játszótér, a ház belső része minden igényt kielégített. Sőt a sors úgy hozta, hogy 4 hasonló korú lurkó is éppen ekkor nyaralt itt a szüleivel. Az ételek igazi gasztronómiai élményt nyújtottak. A kislány is élvezettel ette a számunkra is új turbolya levest. Mennyei volt. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, ahogy a többit is. A csodálatos táj rabul ejtett minket. Mindenképpen a visszatérésre ösztönöz. A ház állatait (kiskutyusok és Bambika) a kislánynak még látnia kell! Zárás képpen csak annyit mondhatunk, : KÖSZÖNJÜK!!!! Ferenczy Krisztina, Szabó Péter, Bogi baba
 
Kedves Krisztina és György!
Minden tekintetben gratulálunk. Csodálatos ez a miliő amit kialakítottak kint és bent egyaránt! Szeretteinknek csakis ajánlani tudjuk vendégházukat.
Elismeréssel-Köszönettel! Marton Rita , Baráth Tibor

Kedves Krisztina néni!
Nagyon finom volt az étek. A szállásra csak egy szó van..coool!! ( a 17 éves kamasz)
Nyugalom. Béke. Csend. Idill. Szépség. Pihenés. Nevetések. Finomságok. Jóízű beszélgetések. Meglepetések (nagyon köszönöm) Gyönyörűséges kirándulások. Csobbanás a medencében. Kedvesség. Figyelmesség.
Ez a hét egy nagy-nagy szeretetteli puha ölelés.
Köszönjük. Gönde család

 
Kedves Krisztina néni!
Véletlenszerűen találtunk rá erre a helyre, és az első pillanattól kezdve teljesen otthonosan éreztük itt magunkat. Négy lurkóval érkeztünk, köztük két még viszonylag picike. Tartottunk tőle, hogy nehezen szokják meg az idegen környezetet és a szobát, de az első pillanattól fogva úgy mozogtak itt, mintha otthon lennének. Gyönyörű a kert, a szoba tényleg egy igazi kis paradicsom. A környéken annyi a látnivaló, hogy pár nap alatt szinte bejárhatatlan.
Fogyókúrázoknak nam ajánlom, mert az ételek amiket itt kaptunk isteniek.
Úgy döntött a család, hogy legközelebbi nyaralásunk tervezésekor egy percig sem gondolkodunk, hogy hol töltsük a vakációnkat.
Köszönjük szépen! Pankotai család

Falu szélén, erdő mellett vendégház,
környékén elménydús a kirándulás.
A ház szép, a házigazdák kedvesek,
a házias ételek élvezetesek.
A kert közepén kék vízű medence áll,
az udvaron a zöld fűben remek a szórakozás.
A tiszta fehér szoba rendes,
benne a pihenés, álom, nyugodt és csendes.
Köszönettel és minden jót kívánva: Kati, Kitti, Laci, Teri

 
Sziasztok!
2 éves vagyok, és anyukám írja le a gondolataimat.
Másodszorra vagyok itt és egyre jobban ki tudom használni a vendégház nyújtotta lehetőségeket, úgy mint a homokozó, hinta, csúszda, játszószoba, Bambi kergetése, szaladgálás a végtelen zöld gyepen és pancsolás a medencében. (Csak anyukáék szomorúak és fáradtak néha, hogy a sok élmény és játszótárs öröme, izgalma miatt néha kihagyom a délutáni alvást). Egyszóval nagyon jól nyaraltam, jövök újra-szerintem anyuék is így gondolják! Mondjuk legközelebb télen.
Biner-Babicz Léna (Lencsi Szentendréről)

 
Kedves Krisztina néni és Gyuri bácsi!
Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy itt tölthettük ezt a hetet. Köszönjük a vendéglátóinknak azt a szeretetet és gondoskodást amellyel körülvettek bennünket e pár nap alatt. " Ez a hely 0-99 éves korig ajánlott"
A további munkájukhoz sok erőt és egészséget kívánva:
Péter, Gyöngyi, Réka, Zsombor, Ármin

  
Kedves Kriszta néni és Gyuri bácsi!
Köszönjük a vendéglátást. Nekünk eddig valahogy kimaradt az életünkből Nógrád megye. Ezen a helyen Nógrád a legelőnyösebb tulajdonságait mutatta meg nekünk. A táj festői szépsége, a szállás kifogástalan színvonala és persze a házigazda finom főztje mind-mind felejthetetlen marad számunkra.
Köszönjük a vendéglátást! Nagy Tamás és családja

  
Kedves Krisztina és Gyuri!
Nagyon élveztük az itt eltöltött egy hetet! Gyönyörű környezetben lehettünk, miközben finomabbnál finomabb ételekkel kényeztettek minket. Az őzike maga volt a csoda, akinek jelenlétével nem tudtunk betelni! Kati és Gyuri Ui: Másodszor vagyok itt, ez önmagáért beszél!

Remekül éreztük magunkat, egy csodálatos hetet sikerült itt eltöltenünk. Szerencsére nagyszerű társaság jött össze, a sok gyerek együtt eljátszott, addig mi is kikapcsolódhattunk. A bőséges reggelik és vacsorák után jólesett a környéken kirándulni, vagy az udvaron focizni a fiúkkal. Remélem még visszajövünk...Bucher család

Tisztelt Vendéglátók!
Hosszú keresgélés után találtunk rá a vendégházra az interneten. Mi a kisház vendégei voltunk, ami megfelelt a mi elvárásainknak. Volt nagyon jó időben is részünk, amikor tudtunk napozni, fürdeni a medencében. A nem olyan napos napokat kirándulással töltöttük el. Nagyon szép a táj, tiszta a levegő, az én allergiám teljesen elmúlt ezen a héten. Volt módunk a wellness részt igénybe venni, a szaunát és a pezsgőfűrdőt, ami nagyon ízlésesen, hangulatosan volt előkészítve számunkra, és minannyiunk részére felejthetetlen élményt nyújtott.
Ezúton szeretném megköszönni a házigazdáknak, Krisztinának és Gyurinak, hogy lehetőséget adnak a pihenésre vágyó családoknak ebben a környezetben. Ha tehetjük biztosan visszajövünk még ide.
Köszönettel: Ábrahámi család

Kedves Vendéglátóink!
Nagyon jó éreztük magunkat az itt töltött egy héten. A szállás kényelmes, az ételek finomak voltak. Valóban családbarát a hely, a medence, a játszótér és a játszószoba a gyerekek igényeit tökéletesen kielégítette. Mi volt a legjobb?
Váradi Gellért: a palacsinta és a fürdés
Váradi Móric: a medence és a várak
Fekete Andrea: a nyugalom és a szilvaszósz
Váradi Albert: a hosszú pihentető alvások
Váradi család

 
Köszönet
-a kényelmes szállásért
-a felejthetetlen, bőséges reggelikért a teraszon
- a családias hangulatért.
Nagyon jó volt itt és borzasztó gyorsan eltelt ez az egy hét. Hihetetlen mennyi épített és természeti szépség van itt a környéken.
A kert gyermekparadicsom, az őzike pedig mindenki kedvence lett.
Szathury család

 
Kedves Krisztina!
Mi azért jöttünk, hogy egy kellemes, pihentető, de tartalmas egy hetet töltsünk el itt. Sikerült! A környék csodálatos, rengeteg a látnivaló, a Zöldkapu pedig egy barátságos, kellemes, családias pihenőhely. Nagyon jól éreztük magunkat, Bambit, Macit és Micit is imádtuk.
Köszönjük! Tóth család

Bambi a kertben egyike kedves kis vendégünkkel
Kedves Házigazdák!
Ismét ide jöttünk 1 éves kislányunkkal és bár az időjárás ellenünk fordult, nagyon jól éreztük magunkat. Jövőre ugyanitt! Szabó Csaba. Frisch Anita &Ginus

 
Kedves Házigazdánk!
Nagyon jól éreztük magunkat az elmúlt héten. A csodálatos környék és a szívélyes vendéglátás kárpótolta az időjárás "borongós" hangulatát. A kirándulások, túrák, wellnes szolgáltatás és a kiadós, házias finomságok maximálisan kompenzálták.
Ajánlani fogom minden barátomnak!
Köszönjük. Bodolai család

 
Kedves Vendéglátóink!
Nagyon örülünk, hogy igazi pihenős, családi nyaralásban lehetett részünk az Önök jóvoltából. Györörű ez a hely, a táj, a környék. Igazi kikapcsolódást nyújt a Vendégház kint és bent is. Külön csoda volt Bambi...nagyon kedves kis "háziállat", valamint Maci a hűséges túrakutyus.
Szeretnénk visszajönni majd újra pihenni, töltődni és gyönyörködni a tájban.
Barátainknak is ajánlani fogjuk. Szász család

 
Kedves Kriszta néni és Gyuri bácsi!
Csodálatos napokat töltöttünk itt, régen volt ilyen békés, kényelmes családi nyaralásunk. Még ha az eső egy-egy nap meg is tréfált bennünket, amint kisütött a nap gazdagon kihasználtuk az időt és rengeteg szépet láttunk-meseszép erdőket, várakat...
Kriszta néni főztje még sokáig az emlékezetünkben marad. Köszönjük a gondos kiszolgálást!
Mindnyájuknak kívánunk jó egészséget, erőt, kitartást a továbbiakban, hogy még sokaknak nyújthassanak ilyen gondtalan, kellemes napokat!
Asztalos család
 

  
medence"Minden találkozáskor kincset kapunk.
Egy darabot a másik életéből."
Köszönjük a csodálatos hetet. Együtt lehettünk a számunkra legfontosabbakkal, bebarangoltuk a környék adta csodákat, s a lelki feltöltődés mellett a helyi gasztronómia is rabul ejtett.
Jóhírüket határon innen és túl is "öregbíteni" fogjuk. Alexovics család
Mindent köszönünk és hamarosan visszajövünk. Alichtáék
Köszönjük a vendéglátást, a gyönyörű hetet és nem utolsó sorban a fejedelmi reggeliket és vacsorákat. Krnzsik család
Köszönjük, hogy mi is a "család" tagjaihoz tartoztunk 1 hétig!
Felejthetetlen marad számunkra ez az 1 csodálatos hét, amit Önöknél tölthettünk: fél éves kisfiunknak itt bújt ki a 2.foga, 2 és fél éves kislányunk megtanult hintázni.
Köszönjük a finom házi finomságokat és a kedves vendéglátást. Csápai család

Kedves Vendélátóink!
Pihenni érkeztünk és ez nagyon jól sikerült. Gyönyörű a környék, a gyerekek is mindíg találtak elfoglaltságot. Bambi egyszerűen imádni való. Köszönjük Kovács és Gamán család

Kedves Krisztina (néni) és Gyuri (bácsi)!
Pihenésre, kikapcsolódásra, nyugalomra, feltöltődésre vágytunk. Tökéletesre sikeredett. Azt hiszem sokáig fogjuk emlegetni és felidézni az élményeket, melyek az itt eltöltött egy hét alatt halmozódtak fel bennünk. Már maga a gyönyörű környezet, a történelmi múlttal tele, költőinket is megihlető környék is elkápráztatóan hatott ránk, de hab a tortán a Zöldkapu Vendégház nyújtotta igazi vendégszeretet, igényesen, de egyszerűen kialakított szobák, tisztaság, finom házilag, bio alapanyagból készült ételek, a mindenre való odafigyelés, a családiasság...volt. Tiszta szívből köszönjük, és minden természetet szerető, harmóniára vágyó családnak ajánljuk.
Somogyiék (Panka, Dorka és a nagyszülők)

Kedves Házigazdáink!
Szuperül éreztük magunkat, egy ragyogó hetet töltöttünk itt el. Bebarangoltunk a környéket, a vendégházba visszatérve pedig a medencébe hűsöltünk.
Temesi család


Nagyon szépen köszönjük ezt a 3 napot amit a Zöldkapuban tölthettünk, köszönjük a kedves fogadtatást, az igényes környezetet, a szinvonalas konyhát! Külön hála a gyermekbarát kertért, a medencéért, és hogy a gyerekek egy pillanatra sem unatkoztak, mindezt úgy, hogy a szülők is tudtak pihenni. Akármerre indultunk (autóval vagy gyalog) mindenhol a táj gyönyörű, a látnivaló rengeteg. Sajnos kevés is volt az időnk. Szerintem még fogunk találkozni, a téli tájat is szívesen megnéznénk. Minden barátunknak örömmel fogjuk ajánlani a fogadót, és küldjük velük jókívánságainkat: hogy még nagyon sokáig sok-sok vendéget tudjanak fogadni.
Köszönettel: Varga család


Nagyon jóléreztük magukat, a bébiőrnek köszönhetően még kettesben is tudtunk lenni, míg a baba aludt.


Kedves Vendéglátóink!
Eljöttünk, hogy megismerjük hazánk e csodálatos tájegységét. Azonban nem csak a táj szépsége töltötte el lelkünket, hanem Krisztina jóvoltából gasztronómiai élményekkel is gazdagodtunk. A hely kényelme a szállás szinvonala várakozásainkat felülmúlóan szolgálta pihenésünket. Nyugodt szívvel ajánljuk barátainknak.
Köszönettel: Nincsevics család Bajáról Bancsics család Gödöllőről


 

Kedves Vendéglátóink!
Élmény volt számunkra eltölteni néhány napot ezen a festői vidéken, és ebben a különleges vendégházban. Sikerült egy olyan miliőt teremteniük, amit nem sok szálláshelyen tapasztalhattunk. Köszönjük a szíves vendéglátást és az itt töltött kellemes napokat.
Zsugya család


Az ember mindíg kis kétségekkel érkezik egy új helyre. A fogadtatás, a hely kinézete a rend és tisztaság oszlatja el a kétségeket. Nos ez a Zöldkapu Vendégházban már az érkezés pillanatában elmúlt és Krisztina asszony kedves, határozott egyénisége, az azonnal nyilvánvaló tökéletes rend és tisztaság minden kétségünket eloszlatta. Teljesen otthon éreztük magunkat az első pillanattól kezdve. Ezt az érzést csak fokozta a remek, igazi házikoszt!!! Szép és kedves emlék marad a kertben rendezett csengettyűkoncert. Az élmények hatását csak fokozták a falakon lévő művészi alkotások, szobrok melyek a kedves és közvetlen művészember házigazdánk alkotásai. A csodálatos táj már tényleg csak ráadás! Nagyon köszönjük a háziak vendéglátását és a vendégek iránt érzett jól érzékelhető szeretetüket.
Honti Béla és családja


 

Kedves Krisztina és Gyuri!
Köszönjük szépen, hogy gyönyörű környezetben, hangulatos otthonban, igényes, modern, családias vendégházukban eltölthettünk 7 napot. Köszönjük szépen a finom reggeliket, kiszolgálást és beszélgetéseket. Nagyon örülünk, hogy 14 év távollét után országunkban rátaláltunk a Vendégházra és maximálisan meg vagyunk elégedve mindennel. Bevalljuk az Amerikai Egyesült Államokban utazásaink, nyaralásaink során nem találtunk ilyen Super helyet. Még egyszer nagyon szépen köszönünk mindent és reméljük hazalátogatásaink során nem lesz teli a ház és számunkra mindíg lesz itt hely!
Millió puszi: Hegyi család


11 hónapos kislányunkkal érkeztünk a vendégházba. Sok bababarátnak nevezett helyen voltunk, de itt tényleg minden adott a pihenéshez. Ha előke kell, az is van, ha két kéz, amíg megreggelizünk, az is akad. A szobák nagyon igényesek, szépek, a reggeli bőséges és a vacsora kiváló. Mindent háziasan, de különlegesen ( pl. a bodzavirágos-diós-csipkebogyós palacsinta!) készítenek. A játszószobát is használtuk, két okból is. Nem volt tökéletes az idő, no meg mi ping-pongozni akartunk, míg kislányunk vidáman játszott a tengernyi játékkal.
Visszajövünk! Frisch Anita, Szabó Csaba és Ginus
ui: És este 2 órát romantkázhattunk kettesben a wellness-ben is.


Második kiruccanásunk célpontjául választottuk a Zöld Kapu Vendégházat. 5 hónapos kislányunk is remekül érezte magát. Élveztük a friss levegőt, nagyokat aludtunk és sétáltunk. Javasoljuk minden szülőnek azt a pár órás kikapcsolódást, amit a wellness részleg nyújt. Köszönjük a finom ételeket, a szíves vendéglátást, hogy itt lehettünk! Zámbori család


bambi

Szokatlanul hosszú, hetegig tartó esős időszak után töltöttünk el 3 éjszakát a nyár első igazán forró napjaiban Salgóbányán, kislányunk 1 éves születésnapja előtt. Ittlétünk során háborítatlan perceket, órákat, s végül egy teljes délutánt töltöttünk az árnyadó körtefa alatt elhelyezett dupla nyugágyon, a hűsítő medence mellett. Az egykori bányatiszti lak első emeletén elhelyezkedő lakosztályunk ablaka előtt gyönyörű gesztenyefa terebélyesedett. Szívünkbe lopta magát a modern kor valamennyi elvárásának megfelelően felújított és ötletesen berendezett, ugyanakkor nagyszüleink korát idéző kedvesen nyikorgó szekrénynek is helyt adó enteriör. Különleges élmény volt az ittlétünkkor 2 hetes őzikével való találkozás. Állatokhoz nem szokott kislányunk ugyan a mindíg "láb alatt" lévő kutyáktól néha megijedt és sírva fakadt, de a végére megszokta állandó jelenlétüket. Különösen Maci kutya bizonyult ragaszkodónak, ő még a kirándulásainkra is elkisért bennünket. Köszönjük a családias vendéglátást, a teraszon elköltött bőséges reggeliket és ízletes vacsorákat! T.G.és B.R.


Két 1,5 éves ikergyermekeinkkel töltöttünk itt 1 hetet. Csodálatos környezetben, családias hangulatban gyorsan eltelt ez az idő. Gyerekeink mindent kipróbáltak, a nagy kertben rohangáltak, homokoztak, hintáztak. Mivel sokszor esett az eső, így a bent lévő játszószobát is előszeretettel látogattuk. Minden van itt, ami a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt kikapcsolódást jelent. A reggeli bőséges, a vacsora kiváló. Nagyon finomakat és változatosan ettünk a gyerekekkel együtt. A környéken is sok látnivaló van, igazi kirándulós hely. Mindenképpen vissza szeretnénk jönni, mert nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek szívből ajánljuk. Köszönjük! Juhász család


 

Másfél évvel ezelőtt jártunk itt. Csodálatosan éreztük magunkat. Mindíg terveztük a visszatérést, és ez most jött el. Most sem csalódtunk! JÓ ITT LENNI !!! Madárcsicsergésre ébredni, szívni a jó levegőt, nézni gyermekeink hancúrozását. Annak idején első sorban miattuk választottuk ezt a helyet, és valóban minden a "családról" szól. Eljönnénk kettesben is, miután kipróbáltuk a wellness szolgáltatást is, de biztosan lelkiismeret furdalásunk lenne a gyerekeink miatt. Ebből nekik sem szabad kimaradni! Enni sem volt idejük, pedig ez is felejthetetlen. Házias ízek, bőséges kínálat, figyelmes kiszolgálás. Reggelire az ízletes pástétomok, lekvárok, vacsorára Kriszta néni főztje. Csak egy szavunkba került, és megkostolhattuk a medvehagymás túrógombócot. Nem utoljára voltunk itt! Nem lehet megunni!
Köszönünk mindent!!! Vuklovszki család


Kedves Házigazdáink!
Remek hétvégét töltöttünk itt, köszönjük a szivélyes vendéglátást. Nagyon élveztük a családias légkört, a szép kertet, a kényelmes szobákat és a csodálatos kornyéket. Külön köszönet a bababarát ellátásért és a finom ételekért. Feltétlen visszatérünk.
Üdvözlettel: Ádám Betti, Halmos Gábor, Boldika, Horváth Anikó


Kedves Háziak!
Két évvel ezelőtt jártam itt, és akkor elhatároztam, hogy mindenképp visszatérek egyszer. De amikor ideszerveztem a család apraja-nagyját(10 fő), nagyon izgultam, hogy vajon nekik is ugyanabban az élményben lesz-e részük, mint amire én emlékeztem...Nem kellett csalódnunk. A szállás ugyanolyan takaros, a koszt ugyanolyan ízletes, a vendéglátás ugyanolyan szívélyes, mint annak idején. Köszönjük, hogy nem adják alább!
Üdvözlettel: Vas Gabriella (tizedmagával) + 1 vizsla


Kedves Házigazdáink!
Első alkalommal töltöttünk el ezen a csodálatos helyen 3 napot. Szinte nem is vendégként éreztük magunkat, hanem egy távoli, rég nem látott családtagnak. Élveztük a gyönyörű kertet, a csodás kilátást. Az egész nyarat el tudnám itt tölteni. Isteni volt a körözött reggelire, 3 napig csak azt ettem. A frissen, helyben sütött péksüteményeket még sokáig hiányolni fogjuk. A két kutyus tündéri volt, legszívesebben a kicsit haza is vittem volna a már meglévő két nagy kutya mellé. Mindent köszönünk, egész biztosan fogunk még jönni.
Üdvözlettel: Veresné Molnár Zsuzsa, Veres Lajos 


jazzfesztivalKöszönjük a vendéglátást. 3 napi esős időjárás ellenére csodálatosan éreztük magunkat. 2 éves lányunk a lehető legjobban érezte magát, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
Edit, Lajos, Niki


Csodálatos vidék ez, és szívmeleg a fogadtatás. Egy kényelmes pihenés után bőséges az apanázs. A házias ízek mellett zamatos, hűs borok. Örökös élmény, s erre mindíg emlékezni fogunk.
Géza, Ildikó, Krisztina és Balázs


Köszönjük a vendéglátást, kellemesen pihentünk az éjszakai koncertek (jazz) után. A rossz idő mellett kitűnő reggeli fogadott bennünket minden ébredéskor. A folyamatos szakadó esőnek is vannak előnyei - többet pihent

Nyaralás Itthon

SZÉP Kártya elfogadóhely

otp szep kartya elfogadohely

mkb szep elfogadohely

MKB, OTP és K&H is!

***

Hírek, Aktuális Programajánlat

Vers egyik kedves vendégünktől

Salgóbánya nem is rossz hely,
Lehetőségeknek háza,
Zöld kapuval vendéget vár
Kriszta mama kúriája.
...
Vendéglátás nagyon kedves,
Kenyér pirul kemencében,
Minden gyerek vidám kedvvel
Úszkálhat a medencében.
...
Gyuri bácsi szobrászművész,
Feje tele ötletekkel,
Bunker ha kell, anyagot ad,
És Nyáranyónak énekel.
...
Reggel-este asztalunkon
Friss és finom lakoma,
"Fogyókúra várhat most még!"-
Csak ezt mondja Kriszta mama.
...
A ház körül sok játék van:
Foci, tollas, gyerek mászó,
Hogyha esne, csocsó, lego,
Ping-pong asztal, gyerek játszó.
...
Szauna, masszázs, jakuzzi
Felnőtteket kényezteti,
Társasjáték, beszélgetés
A gondokat feledteti.
...
Bármerre elindulhatunk,
A táj kapuit kitárja,
Salgó vár és Medves fennsík
s a kert a vendégeket várja.
...
Boszorkánykő csak egy ugrás,
Somoskői vár sincs messze,
Petőfi is tanyázott itt,
Verset is írt nekünk persze.
...
Hogyha mélybe vágy a lelked,
Bányamúzeum téged vár,
De ha ősi kaland kerget,
Ipolytarnóc múltat feltár.
...
Egyszóval, ha ide eljössz,
Vendég, nem csalatkozol meg!
Pihenést és szórakozást
Vidám szívvel itt leled meg!
...
Szeretettel: Selmeci család (Maci, Nóra, Samu, Matyi, Jancsi)

-----------------------

Beszámoló bababarát
vendégházunkról a
Születés Hete Portálon:

„Összegzés: gyöngyszem, elsősorban igényeseknek

Mindent összevetve azt az állítást látjuk igazolódni, hogy a legjobb megtalálásához nem kell mindent végigpróbálni. A Vendégház a Zöld Kapuhoz – egészen nyugodtan állítható – hazánk egyik legkellemesebb családi szálláshelye.“

Link

-----------------------

Salgótarjánban és környékén számos látnivaló van:

Ipolytarnóc

Hollókő

Programok

 
 
DreamSite - honlapkészítés