Vendégház a Zöld Kapuhoz

           3109 Salgóbánya, Vár út 12

           zoldkapuvendeghaz@gmail.com

          +36-32-435-319

          +36-20-218-8023

  

GDPR - Adatvédelmi Szabályzat


A következő linken olvashat adatvédelmi szabályzatunkról.

Horgászás, Horgászat

Salgótarján környékén

Vendégeink horgászhatnak is a közeli tavakon - napijegy váltható

A zagyvarónai hűtővíztározók a Zagyva duzzasztásával keletkeztek. A három tó közül az I-es ("Kis tó") a legkisebb - mintegy 0,59 ha - területű és a legkisebb átlagmélységű: a tó jelenlegi átlagmélysége 80 cm körül van. Ennek ellenére szép pontyok találhatóak benne a rendszeresen telepített 3 nyaras pontyok mellett. 

A "Középső tó", vagy II-es tó méretében is a középső: 0,98 ha az alapterülete. A felső végén sekélyebb, gáthoz közeli részén mélyebb tó átlagmélysége 1,4 m körüli. Szép számban található benne dévér, kárász és ponty (50 dkg-tól a 12 kg-ig), amúr, de jelentős a csuka és nem elhanyagolható a süllő állománya sem. Ennek a tónak a partja a legalkalmasabb a három tó közül a rakós botos horgászatra.

A 3,83 ha területű III-as ("Nagy tó") biztosítja a legváltozatosabb horgászati lehetőséget. A vízmélység 60 cm-től 3,2 m-ig változik. 

A halállomány: dévér, bodorka, vörösszárnyú, sügér, ponty 50dkg-tól 15 kg-ig, amúr, csuka, süllő, legújabban harcsa. 

A fő hal természetesen a ponty, de - különösen az őszi és a téli időszakban - nagy kedvvel és egyre több eredménnyel űzik a ragadozókat is tagjaink mind kishalas/halszeletes, mind pergető módszerekkel. 

A meder vastag iszappal borított, erre a fenekező módszereknél érdemes gondolni. Sok mélyvizű Nógrád megyei bányatóval ellentétben sekélyebb tavainkban jó lehetőségek adódnak az úszós horgászat kedvelőinek. Ezt segíti, hogy sok a part menti nádas-gyékényes, valamint tavainkon szabad etetni.

Tovább vendégházunk oldalára